За броени часове и апаратно дишане почина учредител на ГЕРБ Александър Алексиев

Напусна ни обичаният ни Баща, оставяйки светла следа след себе си!!!

Винаги ще го носим в сърцата си и ще го помним с добрините, които е правил, силния характер и непримиримата му воля !!!

Това написа синът Петър Алексиев за вдъхновителя на най-проспериращата спортна школа в Бургаско ДФК „Звездичка“ Александър Алексиев, който е починал преди няколко часа.

Той пише още:

Почивай в Мир Тате !!!

Поклонението ще е утре в 12ч на гробищата в Средец.

Александър Алексиев, който бе високоуважавана фигура в спорта и политиката, си отиде от този свят само няколко дни, след като отбеляза 60-ия си рожден ден – на 23 август, пише флагман.бг.

Ковид е отнел живота му буквално за 48 часа. Преди два дни Сашо, както бе познат на всички приятели, се почувствал зле, потърсил лекарска помощ и се установило, че е с положителен резултат. Приет е за лечение, а в следващите часове състоянието му рязко се влошило, за да премине на кислородна терапия и издъхне днес.

Той ще остави светла диря с делото си. Бате Сашо, както е известен сред децата, родители и треньори е реалният създател на ДФК „Звездичка“ и ФК „Звезденбург“. Със синовете си Петър Алексиев и Христо Алексиев, Кеворк Дадурян и група съмишленици те създадоха истинско явление, в което тренират стотици деца и имат собствена и много модерна база в ж.к.“Славейков“.

Александър Алексиев не пестеше сили, за да възроди футбола. И е факт, че успя, защото „Звездичка“ прокара път на още няколко футболни школи, които в момента подготвят поколения изключително талантливи футболисти.

Той бе убеден демократ и сред създателите на СДС през 90-те години, впоследствие бе сред учредителите на ГЕРБ в Бургаска област.

снимка Петър Алексиев, фейсбук