Борисов: Безумни неща. Вдигнаха пенсиите, сега трябва да вдигнат и данъците

Бойко Борисов за пореден път нападна словесно президента Румен Радев. Той е в Ясенково, където говори пред насъбрали се хора.

„В смесените райони, в Родопите, направихме много. Направихме много и тук.

И колкото и да се опитват да ни привързват с ДПС, за хубаво или за лошо, но трябва да кажа, че с Карадайъ за тези четири години колкото и да не се обичаме, но идваше и за всяко едно населено място, където има кмет на ДПС, ГЕРБ или БСП, сме отделяли средства. Във всички села улиците, водопровода, канализацията, обредните домове са направени. Това сме правили заедно. Във всяко едно място живеят българи. И училища, и детски градини и игрища сме направили. Като кажат модела Борисов – те ме ласкаят, щом казват, че нещо си направил. По времето ми бяхме най–уважаваната държава на Балканите. Всичко, което се случваше на Балканите, минаваше през София. Дори и Ердоган на събиран на ДПС каза – моят приятел Бойко. Вучич казва – каквото каже Борисов, това ще направим. Строим и с Гърция, и с Македония. Това ли е лошото на модела „Борисов“. Че и в Босна ме наградиха с „Европейски гражданин на годината“. Това беше по времето на Борисов. Нула миграция. Правихме канализация, водоснабдяване. Ето тази зала е нова. И това сме го правили с ДПС, не ме е срам да го кажа. По изборите ще се избием, ама иначе правим за хората. Радев успя така да разедини българите, че да се мразим така както е било по време на възродителния процес“, коментира още той.

„Зимата ще е тежка, пролетта още повече. Този хаос, който в момента сеят, много трудно се възстановява. Не знам колегите от „Да, България“, които уж трябва да са консервативна партия, как се съгласяват на безумните неща, които се правят в момента, само за да угодят на Радев“, добави бившият премиер.

„Вдигат пенсиите с 15%, значи с толкова трябва да се вдигне и данъкът. Откъде ще ги съберете? Аз ще ви подкрепя. Само бъдете честни! Помните ли какво се случи след Орешарски – 6 млрд. 700 милиона… С тях три магистрали, „Хемус“ щяхме да направим“, заключи Борисов.

Кадър: Фейсбук, Бойко Борисов