Борисов: Имаме убити премиери в нашия регион. Меркел сега напуска, но й дават охрана, шофьор. Мен хората ме пазят

Премиерът Бойко Борисов посети Ясенково, където говори пред хората.

„Какво ни предложиха тези нови, по-скоро много добре забравени стари като Мария Капон, Мая Манолова, Татяна Дончева, Бабикян и т.н. Най-важното нещо в държавата – свалили охраната на Патриарха, на главния прокурор, и мислят, че ще ме уязвят мен. А мен хората ме пазят. Тошко Йорданов го пазиха полицаи преди един месец от народната любов. Ще мине време, но днешния ден ще си го спомнят, когато трябва да пазят Слави Трифонов или самия Тошко Йорданов. Меркел сега напуска, но й дават охрана, шофьор. Това е уважение. Какво им пречи да направят правителство, защо се занимават с нас. Ние в нашия регион имаме убити бивши премиери. Не само Луканов, и преди. В Сърбия убиха Джинджич, мафията. Най-големите наркодилъри съм ги залавял аз на Балканите. Всички социолози дават ГЕРБ първа политическа сила. Това ги дразни, за това два дни се занимават с НСО. Не казаха нищо за актуализация на бюджета. Радев от разединител стана рекетьор“, заяви той.

Борисов коментира и поведението на Тошко Йорданов.

„Едно време се страхувах от уважение да спомена името на Първанов, Царя, Доган и тези политици, доказали се в политиката. Излизат и почват да дават оценка. Казва, че ГЕРБ е мафиотска структура. Това каза днес Тошко Йорданов. И забрави как преди месец, обграден от полиция, се движеше в София. Ако не бяха полицаите, щеше да види какво е народната любов“, добави той.

„Ще мине време, а може и години, но днешния ден ще си го спомняме, когато трябва да пазим Слави Трифонов или Тошко Йорданов. Главен прокурор без охрана. Аз не се страхувам, мене ме пази народът. Защо е най-важното в държавата да свалят охраната на Борисов.

Ние в нашия регион имаме убити премиери. На кой мафиот искате да угодите и да ме направите лесна мишена? Защото видяхте, че ГЕРБ е непобедим. Всички социолози дават ГЕРБ първа политическа сила. Ето това ги вбесява, затова се занимават два дни с НСО“, каза Борисов.

„Нека видим модела Радев, модела Трифонов… който и да е модел. Сложете го, като е по-добър, работете. Те искат друг да им носи отговорността. Днес веднага събират мнозинство, като е срещу него. Защо не си направиха правителство, да им видим възможностите?“, каза Борисов.

Кадър: Фейсбук, Бойко Борисов