3-ма души загинаха на място след удар с БМВ пред резиденция Евксиноград

Трима души загинаха при катастрофа снощи във Варна.

На място има няколко екипа на пожарната и много полицаи.

Трима души са загинали на място при зверска катастрофа пред входа на двореца Евксиноград край Варна, съобщава “24 часа”.

Инцидентът е станал по-рано тази вечер. Според „24 часа“ лек автомобил, в който се движели жертвите, излизал от близката бензиностанция с намерение да пресече главния път и да направи обратен завой в посока Златни пясъци, допълва изданието.

Снимка МВР

Маневрата е в нарушение, тъй като за да се влезе в обръщача колата влиза в абсолютно нарушение, няколко метра в насрещното по главния път.

Движещо се от север BMW, според очевидци с много висока скорост, блъска колата, при което тя се търкаляла повече от 30 метра, единият пътник изскача от нея, другия е затиснат в задната ѝ част, а водачът – млада жена издъхва преди пристигането на линейката.

Ето официалната информация от МВР

От варненската полиция сега дават повече подробности за инцидента:

Загиналите не са варненски младежи, както първоначално бе съобщено, а френски граждани.

Трима са загинали снощи при ПТП в района на спирка “Евксиноград”.

В 22:22 часа е подаден сигнала на телефон 112 за тежката катастрофа. По първоначална информация л.а. “Фолксваген” се опитал да направи забранен обратен завой, навлизайки в насрещното платно и е ударен от движещата се в посока окръжния град автомобил“БМВ“.

От удара са загинали двама френски граждани- – жена на 50г., мъж на 67 и
англичанин на 59-годишна възраст.

Шофьорът на БМВ- то, варненец на 46 г е без
сериозни наранявания.

При направения на място наркотест е установена употреба наметамфетамин и амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа .Образувано е досъдебно
производство, работата по случая продължава.

кадър: Цветан Маринов, Виждам те КАТ – Варна