Започна се налагането на Новият световен ред! 10 000 лекари от Гърция са уволнени, защото не искат да се ваксинират!

10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес по причина, че не са се ваксинирали срещу Covid-19, съобщи БНР.

От 1 септември имунизацията на лекари, мед. сестри и санитари в южната ни съседка е задължителна. Това решение на властите предизвика поредица от масови протести на засегнатите, подкрепени от стотици хиляди граждани в цялата страна. Но правителството в Атина остана непреклонно.

Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и това на пациентите си, категоричен е премиерът Кириакос Мицотакис.

Десетки хиляди лекари протестираха пред болниците и тази сутрин с искане за отмяна на задължителното ваксиниране. По информация на синдикатите само днес са уволнени 10 000 медицински работни.

„Ако правителството не отмени това безумно решение, стачката ни ще продължи и до седмица цялата здравна система на Гърция ще блокира. Болните ще са в голям риск и това ще тежи на съвестта на правителството“, предупредиха лекарите. Готовност за стачка от утре имат всички държавни болници.

От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Работодателите им са заплашени от 50 000 евро глоба и отнемане на лиценза за работа.