Депутат от БСП: Станев от ИТН шушука на Цонев от ДПС: „Вдигни си телефончето“

Гърми нов скандал в парламента.

Не е тайна, че макар да се „плюят“ люто пред камерите за пред електората, а всъщност между депутатите от различните партии има дори топли приятелски връзки, а често и сделки.

„Г-н Станев, дойде да ви шушука: „Цонев вдигни си телефончето!“ преди малко.“ Това заяви от трибуната на парламента депутатът от БСП Стоян Мирчев, след като се заформи спор за задкулисието между него и зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев по време на дебатите за актуализацията на пенсиите.

Разпален по време на продължаващите над 2 часа дебати по актуализацията на бюджета по Държавното обществено осигуряване Йордан Цонев посочи, че дядо на Мирчев бил сред организаторите на Възродителния процес, предаде 24 часа.

Много се радвам, че аз и семейството ми не се харесвам на ДПС и вашия почетен лидер, защото вие се превърнахте в символ на корупцията, отвърна депутатът от левицата и добави, че ИТН и ДПС били символ на задкулисието, като даде за пример случка от преди малко в залата. Зам.-председателят на ИТН Филип Станев отишъл до Цонев и му подшушнал да си вдигне „телефончето“, намеквайки, че го търси някой от висшите партийци на ИТН.