Дядо Влайчо лекува десетки със своята чеснова вода

Дядо Влайчо е име, което за много хора звучи напълно непознато. Кой е бил той и защо да се доверяваме на неговите рецепти?

Влайчо Желев е роден в с. Коньово през 1894 г. Първото си предсказание прави на 10-годишна възраст. То е прието с присмех и недоверие, но след като става факт, а и още много предсказания след него, хората започват да гледат на Влайчо със страхопочитание. И понеже той ходи с дълга коса и брада, всички започват да го наричат дядо Влайчо, макар да не е навършил и 30 години. Заради дарбата и точните си предсказания той е преследван от комунистическата власт и шест години е прехвърлян по мини и лагери. През 60-те години е организиран конкурс за ясновидци от вестник „Работническо дело”. Първи е Влайчо, на второ място е баба Ванга. За своите пророкувания дядо Влайчо не взема нито стотинка от хората, поради което е наречен Безсребърник. Живее като аскет до 87 годишна възраст. Признат е за по-голям феномен от Ванга, но в същото време голяма част от свидетелствата за неговата дарба са унищожени.

Та този човек, дядо Влайчо, препоръчва чесъна като сигурно средство в борбата с редица заболявания. За подобряване защитната сила на организма, повишаване на имунитета, унищожаване на бактерии и вируси, забавяне на туморни растежи, прочистване и профилактика, той дава своята рецепта за чеснова вода. Приготвянето ѝ е много лесно.

Нарежете на половинки 8 скилидки български, градински чесън. Сложете ги в стъклен буркан и ги залейте с 1 литър затоплена вода. Приберете буркана в хладилника. Това е сместа-майка, от която ще си взимате, за да си приготвяте чеснова напитка. Четвърт чаша от основната напитка разредете с чаша изворна вода. Приемайте течността със сламка. Повтаряйте процедурата няколко пъти през деня. Ако имате силна настинка или простуда, прилагайте следната схема:

  • На всеки 90 мин. по пет глътки чеснова вода през първия ден
  • От втори до седми ден пийте водата на всеки два часа
Дядо Влайчо
Народният лечител и пророк Дядо Влайчо

Ако сместа-майка свърши, можете да залеете същите скилидки с топла вода отново до третия ден от първото заливане. На четвъртия ден сменете скилидките. Ако нямате стомашни проблеми, гастрит или язва, можете да настържете чесъна, за да подсилите неговото действие. Отливайки от основната смес, прецеждайте водата през ситна цедка.

Добре е да започнете прием на чеснова вода преди началото на зимния сезон, ако сте податливи към простудни заболявания. Ако ви предстои пътуване със смяна на климата също можете да подготвите организма си за този стрес, като месец по-рано започнете да пиете чеснова вода. 

За много хора мисълта да миришат на чесън е отблъскваща. Добрата новина е, че миризмата на водата не е силна, а приема ѝ със сламка я намалява още повече. Дъвчете дъвка, но бъдете здрави!