Тео Ушев се подигра на Кирил Петков и Асен Василев

Световноизвестният аниматор Тео Ушев се подигра с новата политическа формация „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Причина за това стана логото на новото движение, което, поне според номинирания за „Оскар“ Ушев, е изключително аматьорско и не подхожда на амбициите на двамата политици.

Ушев е на мнение, че в днешния свят визуалната идентичност не бива да се пренебрегва, тъй като тя говори много за даден човек или организация. В този случай обаче дуото Петков – Василев не са подходили сериозно и явно съвсем набързо са направили своето лого, представляващо отваряща се врата.

Ето какво написа Тео Ушев в социалните мрежи:

„Отначало помислих, че е шега… Как е възможно хора, претендиращи за образование, професионализъм да неглижират толкова визуалната си идентичност? Нима ще се чувстват уютно, държейки речи под това аматьорско недоносче? Нима толкова им стига интелекта, че да се поставят под този примитивизъм? Ще кажете – какво толкова, едно лого, голяма работа.

продължаваме промяната
Логото на „Продължаваме промяната“

Дизайнът и добрият вкус са най-важните неща в една пропаганда (виж историята). Логото трябва да е просто, ясно, забиващо се като пирон в съзнанието… Неграмотният, наивен и откровено кичозен почерк в това чудо „на природата“ не предполага добър стил, интелект и промяна.

Посланието се чете така „Въобще не ни пука за комуникацията и визуалната ни идентичност, защото сме най-позитивните и добри“. Не знам на кое място ще се класират тези иначе симпатични хора – но в лошия вкус задминаха и онези с „ханския“ шрифт“.