Внучка настани баба си и дядо си в столичен старчески дом, а след три дни ги намери целите в рани и синини

Близки на възрастни хора след три дни престой в старческия дом в столичния квартал „Драгалевци“ ги намерили с кръвоизлив на окото, синини, охлузвания и рани. Обяснението на персонала било, че нараняванията се получили от падане по стълбите и търкане докато са го къпали.

В медицинското свидетелство обаче е записано, че нараняванията са от удари с твърди и тъпи предмети. хората са изведени от дома с намесата на полиция, разказва Нова тв.

Сигналът за нараняванията е подаден от Албена Ковачева, която е внучка на възрастните хора.

Тя разказва, че възрастните хора са настанени в дома срещу такса от 700 лева на човек.

От персонала взели телефоните на хората и поради липсата на връзка с тях семейството започва да се съмнява,, че в дома се случва нещо нередно.

Когато дойдохме да ги видим, се оказа, че от персонала са разделили баба ми и дядо ми, а целта на настаняването беше те да са в една стая, разказа внучката.

Наложи се да викнем полиция след като видях, че дядо ми е целия в рани, разказа тя.

Разбира и че още при постъпването на възрастните хора те са били настанени в различни стаи, въпреки първоначалните уговорки. Веднага щом разбира какво се е случило, Албена настоява на секундата да се види с тях и да ги изведе. Управителката отказва, но тя отвръща с намерение да извика органите на реда. Така тутакси баба й и дядо й са приготвени за изписване.

В кошмарно състояние – мъжът е потрошен, с рана на ръката, посинено око и драстично отслабнал, по думите на внучка му – с поне 5 килограма. „Веднага сигнализирах 112, дойде полицейски екип и екип на бърза помощ. И остана горчивия извод за нас близките…“, пише близката на пенсионерите в социалната мрежа.

Албена предупреждава, че дом „Рея“ навярно не е единственият, в който се допуска подобно отношение.

Справка разкри, че на адреса на този хоспис е регистрирана фирма „Тейда“ ЕООД, собственост на Анжела Димитрова. Седалището обаче е в кв. „Овча купел“.

Заключението на съдебния медик обаче казва, че става въпрос на побой. Ако дядо ми е  паднал наистина по стълбите, би трябвало от дома да ни се обадят и да ни съобщят, коментира тя.