Хорейшио вече не прилича на себе си, а на застаряваща, напълняла лелка

Актьорът се пенсионира и спря да се грижи за външния си вид

Малтретирал психически майката на децата си

Рижава коса, слънчеви очила и драматични паузи в изреченията са  запазената марка на гениалния детектив Хорейшио Кейн изигран от Дейвид Карузо. Актьорът влиза в образа на готиното ченге в продължение на повече от 10 години, а хонорарите от 375 хиляди долара на епизод го правят един от най-високоплатените актьори в сериали.

Днес Карузо е на 65 години, но не изглежда като остроумния детектив, който печели всяка битка с престъпниците, а по-скоро прилича на застаряла и напълняла лелка.

По време на кариерата си Карузо има армия от фенове по целия свят, а през 1993 г. е обявен за най-атрактивния мъж, въпреки че в началото на кариерата си, поради необичайния си цвят на косата и неатлетичното телосложение, не се очаква да пожъне особен успех. Днес актьорът все още може да се похвали с буйна червена коса, но изглежда, че през последните години посещава фризьора си все по-рядко и сериозно пренебрегва фигурата си. През последните години нищо не се знае за любовния му статут, въпреки че преди това той изпълваше медийните колони с бурния си любовен живот.

Има зад гърба си три неуспешни брака. За първи път застава пред олтара през 1979 г., когато се жени за Чери Моганс, с която е женен до 1983 г. Малко след развода той сключва брак с Рейчъл Тикотин, с която имат дъщеря Грета, но 1987 г. се развеждат. Карузо се жени отново през 1996 г. за стюардесата Маргарет Бъкли, но и този брак не е дълготраен. Двамата се разделят след 3 години поради афера, която той има с инструкторка по йога.

На снимачната площадка на „CSI Miami“ Дейвид се запознава с Лиза Маркес, с която започва връзка и в крайна сметка имат две деца. Изглежда, че рижият актьор наистина няма късмет в любовта, защото се озовава в съда. По време на връзката им, според Лиза, той емоционално я малтретира и дори я моли да прекъсне първата си бременност. Когато бебето се ражда, не може да понася плача му, а когато забременява втори път, той се опитва да я удари. Маркес твърди, че Карузо се държи изключително властно и е много ревнив.

След дълга съдебна битка, актьорът трябва да плати един милион на Маркес, но това така и не се случва. Колегите му също твърдят, че актьорът се държи като разглезен нахалник и не е лесно да се работи с него.

След края на поредицата Карузо се оттегля от погледа на обществеността, а малкото снимки, направени през последните две години, разкриват как 65-годишният актьор е напълнял и е загубил чара си.