Стойчо Кацаров: Утре може да обявим нови мерки

„Как сте?“ – попита водещият Виктор Николаев здравния министър Стойчо Кацаров в сутрешния блок на Нова тв.

„Добре съм, вие как сте?“ – отвърна гостът му.

„Обезпокоен съм от демонстрацията на много голямо спокойствие от ваша страна, което явно намирате за позитив, от друга страна изглежда, че липсва тревога от ситуацията с пандемията.“ – изрази опасенията си Николаев.

„Ситуацията е много сериозна. Няма място за паника, здравната система е добре организирана. Много съм благодарен на моите колеги. Засега се справят много добре със ситуацията, но това не значи, че тя не е напрегната.“ – отвърна министърът.

„Не си скубем косите, следим внимателно развитието. Имаме легла за посрещане на нови болни. Подписах за един допълнителен медикамент, който да се прилага при тежко болни и съответно да ограничава смъртността.

Нищо не мога да потвърдя за мерките. Опирам се на мнението на експертите за това. Съгласуваме мерките със засегнатите страни. Преди седмица обсъждахме с тях възможни варианти.

Европа е избрала зелен сертификат, за нас това е една от възможностите за присъствието на публични места. Утре може да обявим нова мерки, които да не влизат в сила веднага.“