Видът на болната Сашка Васева разплака зрителите. Съпругът ѝ с тежки думи за състоянието ѝ (Снимки)

Вече писахме за тежкото здравословно състояние , в което се намира една от легендите на поп фолка, Сашка Васева . Припомняме, че певицата ще се подложи на животоспасяваща операция в Германия за отстраняване на тумор в мозъка.

Състоянието ѝ е критично, призна нейният съпруг Христо Бакърджиев.

Оказа се, че плъзналата дарителска сметка за набиране на средства в помощ на певицата е фалшива и измамници се мъчат да припечелят пари на гърба на чуждото нещастие.

„Пожелавам си здраве! Имам насрочена операция, скоро е. Имам нужда от любовта на публиката само.  Нямам дарителска сметка. Прогнозите на лекарите са благоприятни. Казват, че зрението ще се възстанови“, с помоловин уста отговори Сашка на въпросите на Петя Дикова.

Сашка Васева болница

„Състоянието е критично, болестта напредва. Спешно трябва да се предприеме интервенция. Следващата стъпка е операция, единствено това може да доведе до спасение. 90 000 евро ще бъде началната сума, нужна за операция. Диагнозата пристигна много бързо при нас и не можем в тези срокове да реагираме с парите. Сашка има тумор в мозъка. Всичко ще се организира, ще се намерят парите, но трябва време, а то се оказва скъпо и ценно за живота“, заяви мъжът до нея Христо Бакърджиев.

По повод финансовите нужди на семейството и разхидите по лечението на певицата той казва: „Опитваме се както можем. Много приятели предложиха помощ. Единствено с кратките срокове сме притеснени и може евентуално да се обърнем за помощ. Само тогава. Нашата дъщеря е с нас в Германия“.

Интервюто с Бакърджиев петя Дикова прави по скайп, а на заден план се вижда Сашка Васева. тя категорично отказва да се покаже в близък план. Нейните фенове плачат пред малкия екран при вида на любимката си, която някога блестеше, не спираше да се усмихва и да говори. А сега лежи на леглото и мъката е изписана на лицето й.

Сашка Васева състояние

„Сашка се държи духом, никога не се предава. Със сигурност ще се бори да преодолее този критичен момент в живота“, бяха заключителните думи на Бакърджиев, а актрисите Александра Сърчаджиева и Деси Бакърджиева са в готовност да помагат с каквото може.