Нападнаха физически министър Денков

До физически сблъсъци се стигна на протеста пред Министерски съвет. Гневни хора нападнаха министъра на образованието Николай Денков. Те го питаха защо правителството е въвело новата заповед, какви ще са мерките в образованието и дали ще се въведе ваксинация за учениците. По-късно имаше и един арестуван, предаде Евроком.

ПП „Възраждане“ организира масов протест пред Здравното министерство срещу новата мярка, която въвежда зелен сертификат за дейностите на закрито.

Новите противоепидемични мерки влизат в сила от от 00.00 часа в сряда (20 октомври) срещу четвъртък (21 октомври). Мерките ще са в сила „дотогава, докато дадат добър резултат“, обясни здравният министър.

Всички дейности, които се извършват на закрито, да се извършват само при наличието на зелен сертификат от страна на посетителите и осигурен на входа от организаторите на събитието контрол затова. Документът означава завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, антигенен тест за 48 ч. или PCR за 72 ч. Заповедта на Министерство на здравеопазването влиза в сила от 00 ч на 21 октомври.