Румен Радев: „Като човек на дълга за мен приоритет са хората, а не рейтинга“

Бързо и като че ли целенасочено се отприщи нова вълна на яростно отрицание на и към президента Радев.

Дори и негови отявлени до вчера привърженици скочиха първосигнално да го нападат и неоснователно да го обвиняват, че едва ли не той е виновен и носи цялата отговорност за зеления сертификат и за непопулярните мерки на служебния здравен министър Кацаров и служебното правителство.

Да, зеленият сертификат и останалите рестрикции са нещо изключително неприятно и тези мерки определено ще се отразят на рейтинга и влиянието на Радев само дни преди президентските избори. Надявам се това да не е фатално и се надявам здравия разум да надделее. Здравият разум би трябвало да си спомни с какви антипандемични мерки започна борбата с вируса и какви мерки наложи тогававашния премиер и неговият НОЩ.

огава се говореше за трупове, масови гробове, затваряха се градове и села, недостъпни бяха паркове, градини, планини и поля. Помните КППТ-та нали?

Помните никому ненужните и смехотворни декларации, затворените обществени сгради, училища, но воят не беше за тях, а за затворените дискотеки, фитнес зали, нощни клубове и пр. обществени места, които, за разлика от училищата и обществените сгради, не са задължителни за посещения от гражданите и селяните на Отечеството. Здравият разум не може да не си спомня за „полевата“ болница в зала „Арена Армеец“, оборудвана незнайно от кого и незнайно с чии пари, която „полева“ болница мистериозно изчезна! И така нататък…

Здравият разум би трябвало да си задава логични въпроси и един от тези въпроси е

КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА ДИСКРЕДИТИРА И КОМПРОМЕТИРА РАДЕВ И СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ ДНИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ?

Кой има интерес от протестите на пътищарите, енергетиците, медиците и др. браншове, които търсят сметка и реванш от президента и служебния кабинет заради произволите и безобразията на всичките три кабинета на Борисов.

Здравият разум би трябвало освен да мисли, да има и памет за недалечното минало от 12 години назад. Знаете, че 12 години са твърде много време, почти половината от активния живот на човека. И тези години са безвъзвратно и мъчително пропиляни и няма шанс да се върнат. Но могат успешно да се продължат с още толкова, че и повече време, ако активното милиционерско мероприятие на Борисов успее.

Здравият разум би трябвало да помни, че не толкова отдавна Борисов, тогава още премиер, злостно и категорично декларира, че ако не е във властта, ще умре. Президентът Радев каза нещо съвършено различно: „Като човек на дълга за мен приоритет са хората, а не рейтинга. Животът на хората за мен е по-важен от изборния резултат, който ще приема със смирение“.

Нормалният разум лесно ще открие разликата.

Любо Кольовски