Ангелов: Или лъжат за реалния брой постъпилите в реанимация, или са некомпетентни

„Интензивни легла за COVID-19 има! Дори и аз за кратко се бях заблудил, че интензивните легла свършват. ОБАЧЕ!!!Погледнах плана за справяне с пандемията, който показва нещо съвсем различно. Според него, интензивните легла са 1254!!!В момента настанените в интензивни отделения са 608 души! Или ни лъжат за реалния брой на постъпилите в реанимация, или са некомпетентни да направят необходимата реорганизация на болничната система?! Акълът ми не може да побере хипотезата, че се крие реалният брой, настанени в реанимация“.

Това заяви в профила си във Фейсбук бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов по повод новините през последните дни, че интензивните легла в София свършват,съобщават tribune.bg.

„Всъщност кризата за интензивни легла е факт поради елементарна липса на организация. А това води до загубени човешки животи. Жалко, много жалко! Припомням, че по време на третата вълна̀ през април, настанени в реанимация бяха над 800 души“, посочи проф. Ангелов, като се обърна към министъра на здравеопазването в служебния кабинет:

„Кацаров, легла има! Организирай системата! Ако не можете да се справите, готови сме да помогнем!“

Ето какво гласи цялата публикация на проф. Костадин Ангелов:

„Интензивни легла – няма“. „Интензивните легла в София свършват“. „Не достигат интензивни легла“. Тези новини се чуват от телевизора в последните два-три дни. Заглавията на информационните агенции са същите.

Румен Радев, при PR посещението си в столичната Спешна помощ каза: „На едно огромно табло са показани всички свободни легла. Там, където беше брой интензивни легла свети в червено. Проблемът е в изчерпване на леглата в реанимацията.“

Вчера, bTV и NOVA показаха координационното табло на ЦСМП София и съобщиха, че свободни реанимационни легла има само в „Пирогов“. Дори и аз за кратко се бях заблудил, че интензивните легла свършват.

ОБАЧЕ!!!

Погледнах плана за справяне с пандемията, който показва нещо съвсем различно. Според него, интензивните легла са 1254!!!

В момента настанените в интензивни отделения са 608 души! Или ни лъжат за реалния брой на постъпилите в реанимация или са некомпетентни да направят необходимата реорганизация на болничната система?! Акълът ми не може да побере хипотезата, че се крие реалният брой, настанени в реанимация.

Всъщност кризата за интензивни легла е факт поради елементарна липса на организация. А това води до загубени човешки животи. Жалко, много жалко! Припомням, че по време на третата вълна̀ през април, настанени в реанимация бяха над 800 души. (Снимка 3) Кацаров, легла има! Организирай системата!

Ако не можете да се справите, готови сме да помогнем!