Зловещи детайли от зверството с полуизгоряло 17-г момиче в Цар Калоян СНИМКИ

Окръжна прокуратура-Разград ръководи досъдебно производство за изнасилване на непълнолетно момиче от неин родственик, който й причинил също множество тежки телесни повреди и опитал да я запали.

Предполагаемият извършител е на 25 години, добре известен на органите на реда и на прокуратурата и осъждан два пъти, като в единия от случаите също изнасилил жена. Мъжът се укрил веднага след извършването на деянието.

Досъдебното производство по случая е образувано на 16 ноември 2021 година.

Момичето е намерено в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Незабавно е отведена и настанена в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния.

 

Работата по изясняване на детайлите около случилото се продължава и към момента под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Извършителят на тежкото престъпление се издирва.

Уведомени са съседни дирекции на МВР и са изградени КПП-та. Към момента оперативно-издирвателните действия продължават. Уведомен е окръжен прокурор. По случая се води разследване за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18, ал.2 от НК“, заявиха от МВР.

Около 17 часа 25-годишният криминално проявен и осъждан мъж е задържан на едно от КПП-тата, изградени в района на село Стражец.

Според непотвърдена информация, която се разпространява в разградските фейсбук групи, рецидивистът, който наскоро е излязъл от затвора, се казва Ниязи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ