18-годишен фризьор създава прически, които ще ви накарат да загубите ума си (снимки)

Независимо дали става дума за ежедневна прическа или специална прическа, всеки от нас може да иска стил, който да ни накара да изглеждаме  перфектно. Милена Дикман е 18-годишна фризьорка, която прави косата свое платно и създава уникални прически, които дори могат да засенчат работата на известни холивудски стилисти.

Тук ние сме искрените почитатели на работата на младия стилист и ще се радваме да разгледате някои прически със сложни шарки, които правят Милена изгряваща звезда в  Instagram , YouTube и TikTok .

Страстта на стилистката към сплитането на плитки започва още в ранното й детство.

Милена започна да практикува основни плитки върху себе си още в началното училище на около 6-7 години. Когато беше на около 10, тя започна да гледа уроци, научи много повече техники за сплитане и изпробва по-сложни прически. Оттогава нататък тя почти си правеше прически всеки следобед.

Преди 2 години тя се сдоби с първата си синтетична перука, която й даде възможност да опита по-сложни, плетени прически. Страстта й към правенето на прически се развива бавно и се увеличава с времето. Сега, когато е на 18 години, тя вече практикува от около 10 до 12 години.

Няма студио и професионално оборудване, но това не й пречи да прави шедьоври

Тя прави прическите, които виждаме в акаунтите й в социалните мрежи, у дома. Въпреки това, тя също така работи във фризьорски салон, където помага и върши по-лесни задачи, като миене на коса и записване на часове, тъй като все още не е лицензиран фризьор, и разбира се, също така прави къдрици, сватбени прически и кокове.

Вдъхновението на стилиста идва от различни източници.

Милена черпи по-голямата част от вдъхновението си просто като сплита плитки без да се замисля. Когато сплита, тя напълно се отказва от всякакви правила и просто прави каквото й хрумне.

Семейството й винаги я е подкрепяло и родителите й са я научили никога да не се отказва от мечтите си. Тя също има много подкрепящ екип в салона, в който работи, преди всичко шефът й, който й даде възможност да работи там, въпреки че все още не е професионален фризьор. Нейното семейство, приятели и последователи я вдъхновяват да създава още по-сложни прически всеки ден.

Младата стилистка има много амбиции и мечти, които тепърва ще се сбъднат.

Милена все още не е участвала в конкурси, тъй като за това трябва да има сертификат. Но тя вече е направила прически, които са спечелили сърцата на хиляди хора и са станали и нейни любими. Една от тях е диагонална плитка с цветни плитки, която също получи много признание в нейния TikTok.

Младата стилистка мечтае да стане високопрофесионален и успешен фризьор и да изведе тази професия на съвсем ново ниво, тъй като според нея работата на фризьорите е подценена в родната й страна. Тя би искала да направи пробив и да работи за филми и модни ревюта.

Тя има отговор на може би най-често задавания въпрос от нейните прически.

Когато попитахме Милена дали е трудно да разплете косата след такова скрупулезно и причудливо сплитане, тя каза, че е доста лесно, тъй като сресва добре косата преди да направи прическите. Въпреки това, естествената коса може да е малко по-притеснителна при разплитането. Сега Милена прави повечето си прически на перуки.

Коя прическа на Милена се превърна в една от любимите ви, след като разгледхте тази статия? Бихте ли искали да опитате нещо подобно на собствената си коса?