Джудистът Гарабед Веринян е един от убийците на Ери Пехливанян

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев заяви, че един от извършителите на убийството на съпругата на общинския съветници от ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян – Еранухи Ованес Пехливанян, е Гарабед Веринян, съобщава Блиц.

Двамата арестувани са били безработни, с криминални регистрации в миналото. 49-годишният бивш джудист Гарабед е бил хващан за бракониерство. Той е от Русе, уточнява „Дунав мост“.

55-годишният М.М. е с регистрация за измами и присъда за документна измама като служител на Агенция „Митници“. Двамата са се познавали от 4 – 5 години и са си имали доверие.

Убийците са следили жертвата повече от месец.

Събрани са множество доказателства, на задържаните са повдигнати обвиненията за отвличане, грабеж на пари в големи размери и умишлено убийство на отвлечената с цел прикриване на двете престъпления.

При извършените огледи са намерени части от тялото на жената, съобщи окръжният прокурор и уточни, че похитената жена е била следена от двамата извършители повече от месец, като са били установени всекидневните ѝ навици, финансовите възможности и практиката да носи със себе си големи суми пари в брой.

С парите от плячката единият изплатил няколко бързи кредита в размер на 16 000 лв., а другият планирал да си купи автомобил. Остатъкът от парите, както и униформата, която е използвал единият от тях, били намерени в домовете им.

Поради спецификата на случая, освен от Окръжна прокуратура – Русе, разследването ще бъде под наблюдението и на Върховната касационна прокуратура, допълни окръжният прокурор.