Ива Николова от Пик притисна Кирил Петков и той й закри камерата

Ива Николова от Пик някакси успя да изкара от равновесие премиера Кирил Петков, който сякаш на шега й закри камерата с ръка.

Пик окачестви случая като „Екшън“.

Ето какво пише изданието на Недялко Недялков без редакция:

„Нажежени страсти, остри въпроси, потупване по рамото и закриване на обектива на ПИК TV белязаха днешното посещение на премиера на България Кирил Петков в парламента. Министър-председателят пристигна в Народното събрание за тържествената клетва на президента Румен Радев, а на излизане от пленарна зала беше причакан от журналистите.

И ако Петков си мислеше, че изказването му пред медиите ще бъде като вчерашното в Северна Македония, то се оказа, че си е направил грешни сметки, защото водещата на ПИК TV Ива Николова още от самото начало започна да му задава неудобни въпроси.

Журналистката първо попита за изказването на премиера за фашизма, с което породи много разнопосочни коментари, а после продължи с въпроси за комисията по история и Сотир Цацаров.

В един момент премиерът беше толкова притеснен, че първосигнално заяви: „Стига, не може само вашите въпроси“.

След края на изказването на Петков пред медиите, водещата на ПИК TV Ива Николова отиде при премиера за допълнителни разяснения, когато той я потупа по рамото, а при вида на оператора на ПИК TV закри обектива на камерата ни.

Агенция ПИК се надява, че макар и неудобна за властта, Кирил Петков и екипът му ще се въздържат по-нататък от подобни опити за заглушаване на медията ни.“