Трогателна отдаденост: Баща със синдром на Даун даде всичко, за да направи сина си лекар! (Снимки)

Кое ни прави добри родители? Интелектът, финансовите възможности, доброто образование? Истината е, че за да бъдеш добър родител ти трябва най-вече голямо и любящо сърце – без значение какъв е социалният ти статус или външния вид. И историята, която избрахме да ви разкажем днес, е най-добрият пример за верността на тези думи:

Често срещаното погрешно схващане за хората със синдром на Даун е, че не могат да имат деца. Жените със синдром на Даун могат да раждат, а в редки случаи мъжете могат да станат бащи.

Джъд Айза, мъж със синдром на Даун от Сирия , не само стана баща, но и синът му стана лекар .

сирийско семейство

Когато се ражда синът им Садр Садер, всички са много щастливи, а тъй като това е първото им дете, родителите признават, че са го разглезили малко.

Садер винаги си спомня с удоволствие, че като дете се е чувствал много обичан и че баща му е прекарвал голяма част от времето си в игра с него.

Джъд работи усилено за сина си, за да сбъдне мечтите му. Работил в мелница за пшеница и започнал да спестява пари, за да плати образованието на сина си. Той направил всичко по силите си, за да издържа семейството и по думите на Садер, именно усилията и отдадеността на баща му дали възможно най-доброто бъдеще и го вдъхновили да стане лекар.

баща синдром на Даун

„Мисля, че щях да бъда по-малко влюбен в живота и по-малко отдаден да правя това, с което се занимавам, ако нямах своя специален баща“, написа Садер под снимка на себе си с баща си, която сподели в социалните мрежи.

Сега Садер е зъболекар, една от най-добрите и най-платени професии в Сирия, а щастието на баща му е безкрайно.

Докато синът му все още учи, Джъд гордо казва на хората: „Синът ми е лекар“.

баща и син

Говорейки за майка си и баща си, Садер казва, че въпреки че са заедно от десетилетия, любовта между тях все още е толкова силна, сякаш са се оженили вчера.

„Те се разбират перфектно. Искат да се разхождат заедно, а понякога просто седят и си говорят с часове“, споделя гордият син.

Следващия път преди да побързате да извърнете глава, когато видите на улицата човек със синдром на Даун, просто си спомнете тази трогателна история!