Това ВИДЕО май издаде, че Зеленски наистина го няма в Киев

Президентът на Украйна Владимир Зеленски публикува друго видео, в което уверява, че е в Киев, не се крие и не се страхува от никого. Експертите на проекта „Война срещу фалшификатите“ обаче заподозряха бившия играч на КВН в измама.

Припомняме, че читатели на британския вестник Daily Mail поставиха под съмнение точността на информацията, че украинският президент е в Киев.

Напоследък около движенията на Зеленски се родиха много теории. Според някои източници той отдавна е напуснал страната или поне столицата.

Като доказателство за обратното той записа два видеоклипа, за които се твърди, че са от Киев. И двете публикации бяха публикувани в личния му акаунт в Instagram.

„Оставам в Киев. На Банковата улица. Не се крия. И не се страхувам от никого“, написа украинският лидер в публикацията, уж направена в офиса му.


Първо президентът записва видеото на телефона, след това следва монтаж и преход към телевизионна камера и тук започват странностите.

„Обърнете внимание на снимката зад гърба си, тя изчезва, когато промените ъгъла. Зеленски има малко по-различна прическа и различна дължина на стърнищата на лицето си. Очевидно първата част от видеото е записана предварително, вероятно преди да напусне Киев, специално за такива цели“, отбелязват авторите на проекта.

Второто видео е заснето “от улицата”. Експертите смятат, че записът е направен на хромакей, а фонът е добавен.

„На четвъртата секунда Зеленски движи малко главата си, но фонът не се движи. Няма нито един обект на заден план в динамиката “, обясниха те.

Очевидно, ако Зеленски все още беше в Киев, такъв монтаж би бил безсмислен.

Вижте компилацията от двете видеа ТУК