Татяна Дончева се скара в ефир на Цветанка Ризова

Бойко Борисов си създаде специални преториански институции. Това са КПКОНПИ, специализираните съд и прокуратура, но преторианци има и в службите на МВР, ДАНС, комисиите за контрол на СРС и за класифицирана информация. Това заяви в „Лице в лице” по bTV лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. Тя подчерта, че прокуратурата не може да бъде прескочена в повдигането на обвинения, особено ако е решила да бъде щит на бившите управляващи. Затова според нея главната цел е да се смени ВСС, защото той няма да смени главния прокурор Иван Гешев, а той от своя страна няма да повдигне обвинения срещу Борисов и други представители на неговото управление.

Последва въпрос от водещата Цветанка Ризова, която попита как тогава ще се постигне справедливост, ако е имало корупция в управлението на Борисов и ГЕРБ.

„Ама как така, „ако е имало”?!”, възмути се Дончева, която заяви, че вече е ясно как са насочени милиони от бюджета към Васил Божков. Ризова се опита да насочи разговора в друга насока и попита Татяна Дончева как тя би постъпила като адвокат, ако трябваше да защитава Бойко Борисов, Горанов и Арнаудова.

„Няма начин! Няма начин да ги защитавам, като знам, че са вършели такива отврателни неща!”, ядосано отвърна Дончева. „Вие защитавате само хора, които не са вършели отврателни неща?”, контрира я водещата. „Не, но тези хора – никога!”, категорична беше Татяна Дончева, като обясни, че адвокатите също имат избор, чия защита да поемат.