Любов без граници – дори и пред лицето на спиналната мускулна атрофия

Хана и Шейн са подобни на много други двойки. Те поддържат близки отношения, ходят на разходки и се наслаждават на компанията един на друг. Но често пъти ги „замерят“ с обидни коментари или забележки от рода на, че Хана е личен асистент на Шейн, разказва „За Жената“.

Шейн Бъркоу е роден със спинална мускулна атрофия (SMA) и е в инвалидна количка от двегодишна възраст.

Спиналната мускулна атрофия е сериозно, рядко и прогресиращо заболяване на мускулите, което засяга както мъже, така и жени. Заболяването се причинява от загуба на клетки в тялото. То причинява загуба и на мускули. Когнитивната функция обикновено е нормална.

Виж и това:  Антония Петрова „набъбна“ от силикон! Показа нови кубици на Малдивите (Снимки)

мъж спинална атрофия

28-годишният мъж среща Хана, след като тя се свързва с него онлайн и двамата имат близки отношения през последните пет години. Чрез многобройни интервюта и чрез своя YouTube канал двойката често говори за стигмата, с която се сблъсква в резултат на факта, че Шейн е с увреждания в инвалидна количка. Шейн каза, че хората често си мислят, че Хана е неговата медицинска сестра или негов асистент, третират го като дете или си мислят, че не може да направи нищо сам.

Пред The ​​Sun те разказаха за най-абсурдните ситуации, с които са се сблъсквали. Шейн говори за жена, която веднъж дошла да се моли за него. Тази жена дойде и сложи ръце на главата ми и каза: „Господи, дай на този мъж щастлив живот. Отговорих, че живея щастлив живот – какво има предвид? ”Хана също искаше да разкаже история, с която често се сблъсква в ежедневието си.

Шейн и Хана

„Когато бяхме в парка за романтичен пикник, видяхме мъж да играе със сапунени мехурчета с децата си. Изведнъж мъжът изтича към нас и попита дали Шейн иска да играе и с балончета. Шейн само кимна.

Шейн казва, че има много погрешни схващания за хората с увреждания.

„Мисля, че има доста широко разпространено погрешно схващане за хората с увреждания в обществото.

Виж и това:  Ето на какъв лукс се радва Славена Вътова, след като се събра с мъжа…

Хората с увреждания често се разглеждат като по-низши, така че е трудно да се примирим с факта, че мъж с увреждане може да бъде като мен с толкова умна, красива и любяща жена.

Това не трябва да е така, но получаваме всякакви абсурдни коментари от хората.“