„Поход срещу руския фашизъм“ в София с призив да изберем цивилизацията (СНИМКИ)

Да се противопоставим срещу кошмара, който се случва повече от два месеца в Украйна. Към това призовават участниците в шествие, наречено „Поход срещу руския фашизъм”, който се провежда тази вечер в София.

Събитието бе организирано във Facebook. То тръгна от площад „Независимост”. Исканията на хората са България да конкретизира каква помощ ще окаже на Украйна. Спрените доставки на руски газ, казват още протестиращите, за пореден път доказвали зависимостта на София от Москва. Всеки опит страната ни да демонстрира независимост провокирала нова атака на агресия от Путин , предаде Нова тв.

„Това е цивилизационен избор. Избрали сме страната на цивилизацията срещу войната на Путин”, каза един от участващите в похода.

„Доведе ме възмущението от това, което извършва Русия. Това е някакъв кошмар. Те говорят за фашизъм, а всъщност се превърнаха в нацистка държава”, каза друга протестираща.

Виж още:  Кличко: Не вярвате, но Русия може да нападне България (ВИДЕО)

Полицейското присъствие в района е засилено. По предварителна информация протестиращите ще минат през сградата на МВР и Националното радио. За финал върху сградата на руското посолство ще бъде прожектиран украинският флаг.