Напрежение пред Столична община на протеста на „Възраждане“

Напрежение пред Столична община на протеста на „Възраждане“. Той започна в 18.00 часа пред Народното събрание с искане за оставка на правителството.

Малко по-късно протестиращите се преместиха пред Столична община, където напрежението прерасна и се стигна до гражданско неподчинение. Те използваха стълба, с която отново се опитаха да свалят украинското знаме от общината в София, но този път полицията ги спря, съобщава „Дарик“.

Движението през центъра на столицата е затруднено, но не е затворено.

„България се събуди. Това правителство трябва да подаде оставка и да отиваме на избори. След това „Възраждане“ трябва да започне да управлява съгласно националните интереси на страната. Кирил Петков и компания трябва да си ходят“, каза един от говорещите на протеста. Според него партията ще организира „гражданско неподчинение на територията на цялата страна“.

„В момента ни управляват едни марионетки, които са обучени да обслужват чужди интереси. Стоките ще достигнат до 50 на сто увеличение“, каза още той и се похвали, че „той лично е свалил украинският флаг пред Столична община“.

Виж и това:  „Поход срещу руския фашизъм“ в София с призив да изберем цивилизацията (СНИМКИ)

Протест на „Възраждане“ има и пред областната администрация във Варна. А в Силистра привърженици на ПП „Възраждане“ протестираха срещу изнасяне на оръжие за Украйна и „въвличането на България във войната“. Те настояха и за незабавна оставка на правителството. Шествието беше под наслов „Не на войната“. Колона от автомобили и мотоциклети премина през възловите кръстовища на града.