Руски войник за зверствата в Харковска област: Отрязаха му ухото, не искаше да говори

Снимка УНИАН

Прихванати от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) разговори на руски военни дават представа за зверствата, които се вършат там. Окупаторите не само не ги крият, а се хвалят с тях.

СБУ публикува ново доказателство за това.

Един от окупаторите, който е от Харковска област, разказва на баща си за мъченията, на които са подложени украинските военни, и обстрела на мирните селища.

“Бяха взети двама заложници. На единия от тях му отрязаха ухото – не искаше да говори. Добре, че не са му забили куршум в челото или не са го размазали с БТР. Можеше просто да го сложат в кутия от картечница със 100 патрона, просто да го застрелят и да го направят на кайма”, обяснява руснакът.

Освен това той признава, че е стрелял по мирни селища. Едно от тях в Харковска област е било “обстрелвано с артилерия” и разграбено.

“Момчетата отидоха на разузнаване, донесоха колбаси, майонеза, свинска мас… Преминаха през хората… Нямаше смисъл да грабят, имаме оръжия и танк. Ако някой се опълчи, къщата му ще бъде разрушена, а ние ще можем да живеем, както искаме”, хвали се нашественикът.

Виж и това:

Бащата обаче не е разгневен от жестокостите на сина си. Той се радва, че е възпитал палач, коментира УНИАН.

В края на април доброволецът Сергей Петренко разказа за зверствата в Буча. Според разказа му руснаците са пили и крали в града, а бурятите освен пиенето са си доставяли удоволствие и с убийства.