Борис Бондарев хвърли оставка и осъди остро войната и Сергей Лавров

Трус в руската дипломация.

Съветникът на руската мисия към ООН в Женева Борис Бондарев се обяви срещу войната, подаде оставка и отправи критики към външния министър Сергей Лавров.

Ето какво пише той:

„За двадесетте си години служба съм виждал различни обрати в нашата външна политика, но никога не съм се срамувал толкова от страната и работата си, както на 24 февруари тази година. Агресивната война на Путин срещу Украйна, а всъщност и срещу целия западен свят, е не само престъпление срещу украинския народ, но и може би най-тежкото престъпление срещу народа на Русия, което с буквата Z зачеркна всички надежди за постепенно развитие на проспериращо демократично общество в нашата страна.

Онези, които планираха тази война, искат само едно – да останат на власт завинаги, да живеят в помпозни и безвкусни дворци, да плават на яхти, сравними по тонаж и стойност с целия морски флот на Русия, да се радват на неограничена власт и пълна безнаказаност. За целта те са готови да жертват много животи. Хиляди руснаци и украинци вече загинаха за това.

За съжаление, през всичките тези двадесет години нивата на лъжата и непрофесионализма в работата на напето Министерство на външните работи нараства. През последните години те придобиха катастрофални размери. Вместо непредубедена информация, безпристрастен анализ и трезви прогнози имаме пропагандни клишета в духа на съветските вестници от 30-те години на миналия век. Изградена е система, която лъже сама себе си.

Министър Лавров е добра илюстрация на деградацията на тази система. За 18 години той се превърна от професионален и образован интелектуалец, на когото много служители на министерството искаха да приличат, в човек, който непрекъснато излъчва противоречиви изявления и заплашва света (тоест и Русия) с ядрено оръжие!

Днес нашето Министерство на външните работи не се занимава с дипломация. То сее лъжи, разпалва омраза и война. Дипломацията обслужва частните интереси на тесен кръг от хора, които нямат нищо общо с реалните нужди на руското общество. Русия вече няма съюзници и обяснението за това е агресивната политика на нашата страна, а не прословутата русофобия, за която постоянно се говори по руската телевизия.

Виж и това:  Путин иронизира себе си казвайки, че за всичко е виновен той

Учих за дипломат и бих искал да продължа да работя за страната си. Но днес, за съжаление, да остана на държавна служба и да следвам разрушителен политически курс означава да предам родината си. Не искам и не мога да направя това. Затова реших да подам оставка,“ заявява Бондарев, предаде Вести