Младият герой Иван Иванов от Варна загина, докато помага при катастрофа

Мъж, решил да помогне на хора, претърпели катастрофа на “Хемус”, загуби живота си.

Приятелката на загиналия на АМ “Хемус” Иван проговори за ужаса, при който е загинал нейният мъж. Двамата са спрели в аварийната лента на 383 километър на пътя София – Варна, за да помогнат на самокатастрофирал автомобил, но Ванко е бил пометени от друга кола на мократа настилка.

Видяхме обърната кола и спряхме да помогнем. В момента, в който той излизаше, слизахме двамата от колата, просто усетих как нещо ме избута, и погледнах че вратата я няма. Докато се осъзная, първо се обърнах и погледнах, че вратата я няма, и него го няма, заяви за Нова Тв жената.

Тежко и ужасяващо е това, което видяхме, не пожелавам на никой да вижда това. Моля се и към всички се обръщам, към всички хора, внимавайте как карате, пазете се, и много моля всички лица и органи да се самосезират и да направят абсолютно всичко възможно за най-тежката присъда, която е възможно да се яде на водача, който е причинил смъртта на Ванко. Понеже това трябва да се престане, тази безумица по пътищата, заяви мъж, който е бил на мястото на катастрофата.

Припомняме, че 30-годишният мъж спрял в аварийната лента и излязъл от автомобила си, за да окаже съдействие на пострадали, след което бил пометен от друг автомобил. Вследствие на удара мъжът загинал на място, а близки на починалия настояват за справедливост. Трагичният инцидент станал на 383-ия километър от магистралата в посока Варна, предаде Нова тв.

Виж и това:  Слави Трифонов разцепи коалицията

Началникът на сектор „Пътна полиция” – Варна гл. инспектор Петко Камбуров коментира, че водачът на автомобила, който удря мъжа, е загубил контрол върху превозното средство заради мократа пътна настилка. Той е ударил паркирана кола, а тя прегазила жертвата. Тестовете за алкохол и наркотици на водача са били отрицателни.

Искра Ивелинова е приятелка на загиналия е станала очевидец на инцидента. По думите й колата, която ударила приятеля й, се движила с превишена скорост. Приятелите на загиналия мъж искат справедливо наказание за виновника.