4-годишният син на Уилям и Кейт открадна шоуто на юбилея на прабаба си

Грандиозните празненства по случай платинения юбилей на Елизабет II вече са в историята, но отзвукът в медиите продължава. Събитието бе отбелязано на Острова със зрелищни тържества, грандиозни концерти, безброй пикници и улични веселби.

Някои от най-големите музикални звезди се събраха в чест на Нейно величество и зарадваха поданиците с разкошна музика – „Куин“, Алиша Кийс, Ханс Зимер, Крейк Дейвид, Мабел, Джордж Езра, Андреа Бочели, Селесте, Нийл Роджърс, Дюран Дюран и Даяна Рос забиха пред Бъкингам и се раздадоха до край. Поздрави към Елизабет II поднесоха сър Дейвид Атънбъро, Мишел Обама, Ема Радукану, Дейвид Бекъм, Стивън Фрай, Дейм Джули Андрюс.

И макар самата кралица да се появи „на живо“ само два пъти заради проблеми с краката, Нейно Величество наблюдаваше тържествата по телевизията от дома си. За да не остане празна кралската златна карета, Елизабет II седна в нея дигитално. Нейна холограма изгря на прозореца, докато каляската обикаляше улиците на Лондон.

Не самата кралица обаче се превърна в център на внимание по време на тържествата, наблюдавани от балкона, както и на грандиозния концерт в чест на юбилея. Един от правнуците на Нейно Величество, най-малкият син на принц Уилям и Кейт Мидълтън – принц Луи, стана истинската атракция на тържествата .

принц Луи атракция

Дни след незабравимите изяви на малкия принц пред публика в пресата продължават да излизат мемета и клипчета със сладките муцки, които Луи правеше, както и с проявите си на неподправено вълнение.

принц Луи юбилей

Луи няма голям опит с бляскавите официални тържества, тъй като му липсваха достатъчно възможности да „репетира“ през последните две пандемични години.

принц Луи на балкона

Принц Луи не спря да скача по седалките и да се закача с всички членове на семейството, като не се поколеба да подърпа косата на братовчедка си Миа Тиндал. Нейният баща – ръгбистът Майк Тиндал, зет на принцеса Ан, с шеговит жест предупреди Луи, че го наблюдава и да внимава в картинката.

принц Луи чичо

Сладурът изреди целия си арсенал от номера – бъркане в носа, плезене, хапене, танци и какво ли още не.

принц Луи тутурутка

принц Луи физиономии

Неотлъчно до Кейт, той не пропусна да информира майка си за всяко нещо, което му се струва интересно или скучно. Луи не остави родителката си нито за миг, като, разбира се, силно я прегръщаше и целуваше периодично.

принц Луи и Кейт

Кейт Мидълтън и Луи

След като Кейт и Тиндал се оказаха безсилни пред  черигодишния палавник, дядо му Чарлз се намеси ефективно. Той грабна внучето и успя да го озапти. Невръстният наследник на короната демонстрира силна близост с дядо си. Вместо да му прави забележки, бъдещият крал просто пренасочи енергията на малкия към събитието. Луи слушаше дядо си с огромен интерес и видимо се успокои.

принц Чарлз с Луи

принц Луи и Камила

И макар да се появиха публикации, които подлагат под съмнение възпитанието на най-малкия кралски наследник, все пак не трябва да забравяме, че едно 4-годишно момченце едва ли може да се очаква да спазва протокола „по учебник“.

Ето и един забавен колаж с най-„доброто“ от малкия Луи:

принц Луи колаж