Ванга помогнала на Лепа Брена два пъти – за съдбоносно решение и огромна семейна трагедия

Сръбската певица Фахрета Яхич, по-известна като Лепа Брена, посещава два пъти баба Ванга, която тогава пророкува най-важните неща в живота й. Тя й казва как и за кого ще се омъжи, как ще живее и колко деца ще роди, разказва “За Жената”.

„Била съм при Баба Ванга два пъти. Тя ми каза, че ще се омъжа за мъж, облечен в бяла униформа. Не мислех за тенисист, мислех, че ще бъде лекар или хлебар. Е, всичко това ми се стори несериозно, защото по това време не мислех за брак “, каза тя пред „Курир“.

Ванга й казва, че един ден ще има голяма къща с много музиканти, което се сбъдва, защото певицата притежава Grand Production.

„Мислех, че ако това се сбъдне, цял живот ще гледам някои певци! Вече бях прекарала много време със Sweet Sin, просто имах нужда да бъда заобиколена от мъже до края на живота си. А баба Ванга всъщност говореше за Гранд по това време“, обяснява певицата.

Виж и това:  Летни изкушения с тийнсензацията Тита (СНИМКИ)

Лепа Брена

Тогава пророчицата й казала, че ще има само синове и че в къщата й няма да има деца.

“Бях разочарована, че няма да имам дъщеря. Попитах дали е сигурна в това, а тя ми повтори, че ще раждам само момчета. Така и се случи. Тя ми каза, че ще пея и ще пътувам, докато съм жива. Тя повтаряше, че един ден ще бъда популярна. Каза ми, че ще живея дълго и ще бъда здрава “, добавя Брена.

Красивата Брена можела да стигне до пророчицата само чрез българското правителство.

“Ванга знаеше за мен тогава, дори написа параграф за мен в книгата си. Тя посочи, че „от небето ще кацне една висока и красива жена със сребристо руса коса и че българите ще я обичат така, както никога не са обичали никого “. Това ми прозвуча напълно абстрактно и невъзможно, защото не бях човек, който вярва в подобни пророчества. Когато обаче по-късно всичко се сбъдна, разбрах, че тя е най-голямата балканска пророчица. И до ден днешен паля свещ за нея и помня думите й. Много съм й благодарна“, казва певицата.

Виж и това:  Нели Хаджийска се стопи до неузнаваемост за няма и месец! Като манекенка е (Снимки)

Лепа Брена концерт

Всъщност баба Ванга спасила Лепа Брена от грешно решение да се откаже от кариерата си на певица. Това станало през 1989 г., когато звездата на турбофолка смятала да сложи край на певческата си кариера.

Лепа Брена разказва, че била в България и домакините й на всяка цена настоявали тя да посети Ванга.

Пред сръбския “Телеграф“ звездата си припомня: “Дойдох при Ванга със страх, защото не бях свикнала с такива неща. В България ми казаха, че ще е добре да посетя известната пророчица Баба Ванга. Влязох уморена и малко уплашена, защото не бях свикнала с тези неща. Тя целия ми живот ми разказа само в пет изречения, а после ми каза как и какво ще стане. Каза ми, че догодина, като дойда пак в България, трябва първо при нея да отида. Аз й отвърнах, че догодина ще спра да пея и няма да идвам. А тя ми рече тогава: Ти си родена да пееш, да свързваш хората, да разпространяваш положителна енергия, това е твоят кармичен ангажимент. Докато си жива, все ще си Лепа Брена“.

Брена признава, че думите на Ванга са й подействали и тя решила наистина да не се отказва, въпреки че по това време била изпаднала в истинска криза и сериозно размишлявала за бъдещето си. Сега, от годините на времето, Лепа твърди, че предсказаното й от Ванга се сбъднало, колкото и скептична да била към думите на пророчицата в началото.

Виж и това:  Помните ли трагично загиналата преди 23 години певица Румяна? Днес щеше да е горда…

Лепа Брена стадион Васил Левски

Половин година по-късно след първата среща с Ванга, на 24 юли 1990 г., Лепа Брена преживява и едно от най-значимите събития в кариерата и живота си – концерта на стадион “Васил Левски“. Тя пристига на съоръжението в София с хеликоптер на тогавашната авиокомпания БГА “Балкан“, който доскоро е бил използван от Тодор Живков – първия човек в държавата. Според официални данни на събитието има между 110 и 120 хиляди души, закупили билети, а отвън остават също десетки хиляди души.

Лепа си спомня, че като летели с хеликоптера, минали над три стадиона – два, от които били празни и тъмни. Тя била много уморена и се чувствала некомфортно. Споделя за тогава: “Много се зарадвах, че няма никой. Мислех, че ще ме върнат в хотела, ще си сваля грима, ще си сложа пижамата, ще пусна телевизора и накрая ще си почина. Когато обаче стигнахме до стадион “Васил Левски“, първо си помислих, че по това време се играе някакъв световен футболен мач. Тогава вторият пилот ми каза, че ще сляза с този голям президентски хеликоптер на терена и цялото това множество от хора мене ме чака. Много се притесних първо. Но после, когато видях това, всички тези хора, цялата ми умора изчезна и тя беше заменена от адреналин, вълнение, гордост и щастие. Казах си: Брено, явно ще пееш, докато си жива!“

И така става. До ден днешен това се смята за рекордния по посещаемост концерт на звезда от нашия регион. А скоро след шоуто в София Лепа Брена се запознава и с тенисиста Слободан (Бата) Живойнович, за когото се омъжва още същата тази 1991 г. Останалото е история, която певицата може би ще опише в книга, а може и във филм да превърне, но засега не издава подробностите.

Виж и това:  4-годишният син на Уилям и Кейт открадна шоуто на юбилея на прабаба си

Но Ванга вижда също, че със звездата ще се случи нещо много лошо, а именно отвличането на сина й Стефан.

Лепа Брена син

Припомняме, синът на Брена Стефан беше отвлечен през 2000 година. Както е казвала няколко пъти в интервюта, певицата никога няма да забрави този ден. “Похитителите на Стефан така и не бяха открити. Синът ни не обича да говори за това, защото не иска да го представят като жертва в медиите. Но като майка мога да кажа, че ще използвам ролята на публична личност, за да помогна да се говори за това публично и да се обединя с жени, които се борят за едно и също нещо “, завършва сръбската певица.