Тома Биков изрази готовност ГЕРБ да управляват отново

Тома Биков се обърна към опонентите на ГЕРБ от трибуната на НС: Благодарение на вас успяхме да си оправим партията и да си структурираме организацията на партията и сме готови да управляваме още веднъж. Готовността на опозицията изрази депутатът от ГЕРБ Тома Биков от трибуната на парламента по време на дебатите за вота на недоверие, пише news.bg.

„По времето на управлението на вашите коалиционни партньори и по време на управлението на Орешарски, когато беше пример започнах да симпатизирам на Бойко Борисов“, разкри Биков в отговор на реплика на Асен Василев кога точно е станал карикатура на кардинал на лидера си.

С всеки изминал ден изглеждате все по-нещастни в говоренето си, заяде се Биков. Според него дори да е бил критик на лидера на ГЕРБ и бивш премиер, най-вероятно пак щял да го хареса.

Любен Дилов излезе на трибуната, за да констатира комсомолския плам на изказващите си, въпреки че те нямали комсомолски стаж и опит. БСП и БКП направиха българите най-бедния народ, а не опозицията. Както най-вероятно в къщата на Слави Трифонов не се говори за сешоар, в дома на премиера Кирил Петков не се говори за Конституция.

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски призова ГЕРБ да не се обясняват с управлението на Пламен Орешарски, защото през 2014 г. Борисов предложил на БСП голяма коалиция. Трансформацията трудно може да я обясните. БСП я търсехте за управление, само че БСП няма да управлява с вас, даде да се разбере Свиленски.

Борислав Гуцанов запита ГЕРБ дали са забравили протестите срещу провежданото от тях управление. И с вас, и без вас правителството ще успее, като бъдете убедени, че ще преизберем председателя на Народното събрание, за да се движат нещата, въпреки вас, закани се червеният депутат.