Корнелия Нинова попари всички пенсионери (ВИДЕО)

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се обърна към пенсионерите от ефира на предаването „Лице в лице“ по БТВ, където бе гост.

„Искам да се обърна към пенсионерите. Ако до петък не бъде приет закона за ДОО, скъпи пенсионери, няма да имате увеличение на пенсиите от 1 юли, за което изразявам съжаление. Хвърлихме всички усилия, направихме всичко възможно. В тези кризи намерихме пари да ви помогнем. Ето тези – Възраждане, ИТН, ДПС и ГЕРБ няма да приемат навреме актуализацията на бюджета, но и няма да може навреме да преизчисли новите пенсии и вие няма да можете да ги получите от 1-ви. Моля ви помнете кой е отговорен за това. Ако до 27-ми този бюджет не бъде публикуван в Държавен вестник те нямат време да преизчислят пенсиите и ще върви стария вариант. Каква безотговорност е това – два дни не влизаш в парламента и не работиш. Тревогата ми е за есента и за зимата. Ще оставим хората на гладно, има кризи“, каза тя.

„Математически вотът мина. Смислово – мисля, че повечето български граждани се убедиха, че мотивите за икономическа и финансова политика са несъстоятелни. България е финансово стабилна, резервът е над 9 милиарда, дългът намалява от 33 на 30, имаме икономически растеж от 4 процента въпреки всички кризи. В такъв момент да се иска вот на недоверие по тези политики е несъстоятелно. Истинските причини вероятно бяха други. Имаме два проблема – цените и доходите. Бедността и неравенството. Точно сега, когато това правителство внесе актуализацията, с която се опитваме да помогнем на хората и бизнеса, ни се иска вота. Признаваме проблема, предлагаме решение, а ни се иска оставката“, заяви още Нинова.

Виж и това:  Васил Божков: Хунтата си опука аватарите. А сега накъде?