Консултации при президента с ДПС ВИДЕО

Започна срещата между президента Радев и ДПС в рамките на новия кръг консултации с парламентарните формации преди държавният глава да връчи третия и последен мандат за съставяне на правителство в 47-ото Народно събрание. Програма “Хоризонт” предава пряко началото на всяка среща и коментарите след нея.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС твърдо настоява за предсрочни избори, но ще има конструктивна роля в периода преди тях:

“Политическата логика диктува: тази власт, която е основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма, няма как да издържи и тя ще падне рано или късно. Още тогава казахме, че ни предстоят предсрочни избори, но, както и вие казвате, ние сме отговорна политическа партия с 32-годишен опит в българския политически живот. В последните 32 години, в демократична България, в такива кризисни ситуации винаги Движението за права и свободи е играело своята основна отговорна роля. Сега, в момента, ние безспорно заявихме, че, за да бъде променена формулата, по която се конструират изобщо процесите на политическия терен, са нужни предсрочни избори, нужна е нова основа, за да има нова къща. Тя, предишната основа, задава грешен модел, крива къща, но, докато се стигне до предсрочните избори, много е важно какво има да се прави. Ние нашата отговорност има да си я носим и ние не бягаме от нашата отговорност”.

Ето и графикът на останалите консултации:

От 13:00 часа – представители на парламентарната група на “БСП за България”;

От 14:15 часа – представители на парламентарната група на “Има такъв народ”;

От 15:30 часа – представители на парламентарната група на “Демократична България”;

От 16:45 часа – представители на парламентарната група на “Възраждане”.