Полицейска акция се проведе по варненските дискотеки тази нощ

Подобни полицейски проверки ще продължат до края на активния летен сезон.

Специализирана полицейска акция се проведе тази нощ в дискотеки и клубове край морето във Варна.

По време на операцията е задържан клиент, който е бил обявен за общодържавно издирване. Също така са засечени 3-ма непълнолетни без придружители, предава БНТ.

Специализираната операция тази нощ продължи малко повече от 3 часа. В нея се включиха служители на икономическа, криминална и охранителна полиция, както и представители на Национална агенция по приходите, противопожарната служба и Инспекцията по труда.

Акцията беше свързана конкретно с разкриване на престъпления в отрасъл туризъм.

Проверките трябваше да установят дали се спазва Закона за защита на шума и околната среда, както и спазването на трудовото и данъчното законодателства. Бяха проверени 6 заведения и 48 лица.

Непълнолетните бяха засечени още в началото на акцията. Издирвани бяха и лица за търговия с наркотични вещества. И макар че имаше обстойни проверки, наркотици не бяха открити в нито едно от проверените заведения.

Специализираната акция започна в 23:30 и приключи малко след 3 сутринта. Проверяващите бяха разделени на групи в две зони във Варна – на Морска гара и на крайбрежната алея. Трима непълнолетни бяха засечени единствено в първото заведение, в което влязоха униформените.

“За което бяха съставени актове на родителите им и съответно един акт на управителя на заведението в което бяха хванати.”, казва Светла Златева, говорител на ОДМВР – Варна.

Повечето от посетителите не бяха изненадани от среднощните проверки. За 3 часа, колкото продължи специализираната акция, бяха проверени 6 заведения.

“Бяха констатирани две нарушения на шума, съставени четири акта за установяване на административни нарушения за неспазване на противопожарните норми, един акт по трудовото законодателство. В два от обектите са съставени протоколи за несъответствие в касовите наличности и показателите на касовите апарати.”, казва Светла Златева, говорител на ОДМВР – Варна.

кадър: БНТ