Божанков: ИТН са компонент от мафията. Стана ясно и как се финансира 7/8TV

Депутатът от БСП Явор Божанков обвини ГЕРБ, ДПС, “Възраждане“ и “Има такъв народ“ в това, че са свалили кабинета. По думите му, ИТН са дошли със заявка да изчегъртат ГЕРБ, а четири последователни пъти са изчегъртали тази възможност.

“ИТН очевидно още от самото начало са били в тази посока, те са били този компонент на мафията, който взриви коалицията отвътре. Само преди дни бяха разкрити от какви източници се финансира телевизията на Трифонов“, коментира народният представител от левицата и допълни, че коалицията е паднала в сговор и синхрон между тези четири политически формации, пише “Нова Варна”.

“Неслучайно някои колеги напуснаха ИТН, защото те дойдоха със заявка да изчегъртат ГЕРБ от правителството, а изчегъртаха четири последователни пъти всяка възможност ГЕРБ да бъдат махнати от властта“, каза още той в ефира на Нова телевизия.

Божанков определи третия мандат като труден и кризисен, но и като последният шанс България да има работещ кабинет. „Смятах, че войната, кризата и очакваната рецесия са по-големи от нас и ще има още народни представители, които ще осъзнаят своята отговорност пред България и ще вземат правилното решение. Имах надежда, че това ще стане, но това не се случи и отиваме на избори“, обобщи секретарят на ПГ на “БСП за България”.

Народният представител коментира, че служебното правителство има една голяма задача – да проведе честни избори и да не позволи купуване на гласове. „Председателят на Народното събранието Никола Минчев беше свален от ГЕРБ, ДПС, “Възраждане“ и “Има такъв народ“ под диктовката на мафията. Същата тази мафия преди година атакува и Президентството.Тогава ние го подкрепихме, така че се надявам в предстоящите месеци той да се върне от светлата страна и да проведе честни избори“, заключи Явор Божанков.