Британски таблоид твърди: Ванга предсказала ядрена катастрофа и промени в земната орбита през 2023г.

Легендарни са предсказанията, които се приписват на прочутта българска поророчица Баба Ванга. Колко от тях са истина и колко – плод на въображението на журналисти, това навярно ще остане неизвестно.

Британският таблоид „Сън“ лансира едни от най-апокалиптичните предсказания за 2023 година, за които твърди, че са излезли от устата на петричката пророчица.

Ванга – известна като „Нострадамус на Балканите“, е видяла, че светът върви към тревожна 2023 г., с масивна космическа буря „слънчево цунами“ и ядрена катастрофа. Ето какво още предсказва Ванга, според британското издание:

ЗЕМНАТА ОРБИТА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ

Едно от най-широко приписваните пророчества на Баба Ванга през 2023 г. е, че по някакъв начин орбитата на Земята ще се промени. Не е ясно какво означава това – но ако това се случи, може да има опустошителни последици.. Дори малкото приближаване до Слънцето би имало катастрофален ефект. Същото важи и за потенциално отдалечаване.

СЛЪНЧЕВО ЦУНАМИ

Друго неясно предсказание, с което често се свързва името на Ванга, е слънчева буря в невиждан досега мащаб. Бурята може да бъде толкова мощна, колкото милиарди ядрени бомби. Предвижда се, че слънчевото цунами ще доведе до повреда технологиите – потенциално водещи до масови прекъсвания на тока и комуникациите.

БИООРЪЖИЯ

Твърди се също, че Ванга е пророкувала, че една „голяма държава“ ще извърши изследвания върху хората с биооръжия. Според предсказанието, стотици хиляди хора могат да умрат в резултат на тези експерименти. Конвенцията за биологичните оръжия на Обединените нации ефективно забранява подобни експерименти. И също така забранява складирането на вируси и опасни бактерии. Въпреки това, някои за страни като Китай, се смята, че разработват тайно биооръжия.

ВЗРИВ В ЯДРЕНА ЦЕНТАЛА

И в друго – потенциално по-реалистично – предсказание, се твърди, че Ванга е предупредила за задаваща се експлозия в атомна електроцентрала. Вярва се, че Ванга е предсказала ядрената катастрофа в Чернобил. Пророчеството за евентуално ново ядрено бедствие изглежда много реалистични на фона на войната в Украйна и постоянната заплаха за Запорожката АЕЦ и други електроцентрали в страната.

КРАЙ НА РАЖДАНИЯТА

Последното твърдение на Ванга за 2023 г. е краят на естествените ражданията. Всички хора ще бъдат отглеждани в лаборатория. Световните лидери ще решат какви хора се раждат и ще могат да персонализират техните черти и външен вид.