В ход е план за отстраняването на Путин, много скоро Кремъл ще обяви, че…

Създаден е план за отстраняването на Владимир Путин от власт в Русия. Кремъл възнамерява да обяви, че той е „болен“, с което да оправдае този ход. Това каза руският публицист Андрей Пионтковски, цитиран от агенция УНИАН.

„В руския елит активно се обсъжда обявяването на болестта на Путин и временното прехвърляне на правомощията му на колективен орган – Съвета за сигурност. Инициатор на тази идея е Юрий Валентинович Ковалчук, който е един от най-близките хора на Путин“, каза Пионтковски.

„Той управлява цялата му огромна финансова империя, а освен това е негов външнополитически гуру. Ковалчук ​​е класически ултрафашист с крайни имперски възгледи, идеологът на войната с Украйна и Запада, която е отмъщение за поражението на СССР. Именно той тласна Путин във войната с Украйна“, заяви Пионтковски.

В същото време Пионтковски посочи, че основната задача на Ковалчук ​​е да запази властта и собствеността на цялата управляваща група.

„Ковалчик е умен човек. Той разбра, че Русия губи и в тази ситуация реши, че е изправен пред задачата да запази властта и собствеността не само на своята, но и на цялата управляваща група“, каза анализаторът. Негативното отношение към Путин постепенно нараства заради огромния провал на руската армия в Украйна.