Принц Хари се вбеси на баща си заради Меган и нанесе тежък удар на крал Чарлз III

В центъра на пореден скандал се оказаха принц Хари и американската му съпруга Меган Хари. Оказа се, че 38-годишният принц побеснял и отхвърлил предложение за вечерята с крал Чарлз III и принц Уилям в Балморал, след като на Меган беше забранено да се присъедини към семейството в деня, когато кралица Елизабет II почина.

38-годишният Хари настоя съпругата му да бъде там на 8 септември, но крал Чарлз III се обади и каза, че „не е подходящо“.

Хари изпусна полет на RAF до Шотландия, на борда на който бяха брат му принц Уилям и чичовците му принцовете Андрю и Едуард.

„Казаха му сам да организира пътуването си и в крайна сметка той кацна в Абърдийн без Меган в 18:35 часа – минути след като смъртта на кралицата беше обявена на света.

Когато беше откаран в Балморал 90 минути по-късно, той отказа вечеря в Биркхол, дома на Чарлз в имението, с новия крал, кралицата Камила и принц Уилям“, казват близки до кралското семейство.

Източници от Бъкингамския дворец издават, че нацупеният принц вместо това е скърбял с Едуард и Софи Уесекс и Андрю, на седем мили в замъка Балморал, съобщава The Sun.

„Хари беше толкова зает да закара Меган до Балморал и да я срещне със семейството си, че изпусна полета и така не успя да си каже последно „Сбогом“ с кралицата.

Чарлз отправи открита покана към Хари да вечеря с него и Уилям, но Хари беше толкова бесен, че отказа да яде с баща си и брат си.

Това бе едно масивно пренебрежение.

Той излезе от Балморал при първа възможност, за да хване първия пътнически полет обратно до Лондон“, казва източник от Бъкингамския дворец.

В 8 сутринта на следващия ден Хари беше видян да се качва на самолет на British Airways, който излетя за Хийтроу в 9.45 часа сутринта.

След това той се събра отново с Меган във Frogmore Cottage в Уиндзор.

Въпреки пренебрежителното отношение към вечерята, Уилям помоли Хари и Меган да се разходят с него и Кейт, за да видят цветята в замъка Уиндзор на 10 септември.

Междувременно пък крал Чарлз III позволи на сина си да носи униформа за бдението със седемте други внуци на кралицата по време на траурните процесии в Уестминстър Хол.