Румен Радев: : Няма пряка военна заплаха за България

Няма пряка военна заплаха за България и ние работим усилено за нашата национална сигурност съвместно с НАТО. Това каза Румен Радев след консултативната среща при него, която продължи три часа.

Радев посочи също кои са приоритетите пред бъдещото стабилно правителство, което България задължително трябва да има. Сред тях са цените на горивата и борбата с мигрантите, инфлацията и корупцията.

Очакваме да видим също какви ще са параметрите на една съдебна реформа, така че да се укрепи държавността и да се утвърди върховенството на правото, да се повиши отчетността и отговорността на главния прокурор, за да имаме реална борба с корупцията и престъпността. Нека чуем ясни отговори по тези въпроси, преди гражданите да са дали своя глас и да започнат преговори и договорки за съставяне на коалиция без ясни поети ангажименти. Очаквам политическите партии да имат ясна позиция по тези важни и други съществено важни за бъдещето на България въпроси и очаквам да имат реална мотивация за работа за сигурна и просперираща България с модерно европейско присъствие, каза Румен Радев.