Живакът полудя! Връщаме лятото след броени дни – ще става и за море

Най-сетне добри новини за времето през септември ! Предстои затопляне, при това – много осезателно. А в четвъртък буквално ще можем да се върнем на плажа!

След студената седмица идва завършекът на лятото, съобщи за „Телеграф“ климатологът проф.

Георги Рачев. Той обясни, че затоплянето ще се усети още днес и ще продължава в следващите дни. По думите му по- осезаемо затопляне се очаква от тази неделя, когато живакът в термометрите ще скочи до 22 – 25 градуса в низините и равнинните части на Източна България.

Още по-топло ще бъде от първия ден на новата седмица. От понеделник на много места в равнинните части максималните температури ще достигнат 25 градуса, допълни проф. Рачев.
Жега

Във вторник и сряда живакът ще удари 27-28 градуса. Предстоят и много хубави дни по морето, каза още проф. Рачев. Според него се очаква водата да бъде по-хладна. В четвъртък обаче и тя ще се стопли и ще бъде около 21-22 градуса. Много хора ще отидат на плаж, прогнозира климатологът.
Дъжд

Очакват се валежи във вторник, сряда и четвъртък, когато ще има купесто-дъждовна облачност. Няма да е същинско лято, защото до сряда сутрините ще са студени. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса. По-топло ще бъде в четвъртък. Слънчево ще е и през следващата събота и неделя. По време на изборите другия уикенд се очаква топло време без валежи, допълни проф. Рачев.