Депутата Христо: 90-те години ги гредах как чупят ръце, а сега ги гледам вече с костюми…

Ще ми простите грубия език – на мен животът ми мина да ги търпя тия дърти мутри. Животът ми мина в това. Искам да помогна на тая мръсна машина да се разкара.

Това коментира пред бТВ Христо Петров – Ицо Хазарта в отговор на въпроса защо отново се кани за депутат.

90-те години ги гредах как чупят ръце и лепят лепенки по витрините на кафенета и магазини, сега ги гледам вече с костюми как трябвало да има стабилност. Искам вече това нещо да се разкара, затова искам да се задържа в политиката, посочи той.

Имам проблем с деумата „задкулисие“, защото за повечето хора тя не означава нищо. За мен това е мръсната машина, която съществува от повече от 30 години и тя работи. Точно тя е това, което спъва нашата хубава държава в сравнение с онези, на които поне малко искаме да приличаме, посочи той.

Във всяка една партия има свестни хора. Но когато те влязат в политиката, идват хората от мръсната машина и им казват, че нещата не се случват така, както си мислиш. Те ти обясняват, че ако ги махнеш, на тяхно място ще дойдат други. Казват ти, че всъщност корупцията не е нещо чак толкова лошо. Само че аз не им вярвам. Ако всеки е с това мислене, нито България щеше да я има 1300 години, нито пък държавите в Европа, които харесваме, коментира той.

Не забравяйте, че политиката се прави от хора. Тя не е абстракция. Тя е реална. Но хората биват и добри, и лоши, посочи той.