Руският патриарх към мобилизираните: Смъртта на бойното поле ще измие всичките ви грехове

Безценна награда за загиналите мобилизирани руснаци обеща главата на православната църква.

Тя не е материална, а много по-важна – опрощение на греховете!

Всеруският патриарх Кирил сравни мобилизираните за войната в Украйна руснаци с Исус Христос и увери православното си паство, че смъртта на бойното поле измива всички грехове, които човек е извършил.

Кирил, със светската фамилия Гундяев, за когото мнозина смятат, че стои зад агентурния псевдоним „Михайлов“ на агент от КГБ по време на СССР, направи тълкуването на участието във войната от духовна гледна точка по време на традиционната си неделна проповед, предаде OFFnews.bg.

„И ето, ние знаем, че днес мнозина загиват на полето на междуособната война. Църквата се моли за това тази война да завърши, колкото се може по-бързо. И възможно най-малко братя да се избият взаимно в тази братоубийствена война.

Едновременно с това църквата осъзнава, че, ако някой, движен от чувството за дълг, от необходимостта да изпълни своята клетва, остава верен на своето призвание и отива да изпълни това, което дългът му повелява, и ако в изпълнение на този дълг загива, то той несъмнено извършва деяние, равносилно на жертва. Той принася себе си като жертва за другите. И затова вярваме, че тази жертва, измива всички грехове, които човек е извършил“, заявява главата на руската църква.