Малкият герой: причината, поради която лекарите се поклониха на едно 11-годишно момче разтърси целия свят

11-годишно момче, починало от рак на мозъка, се превърна в истински герой за екип от лекари. Младият пациент не само се бори с болестта до последно, но също така изрази желание да дари своите органи, за да спаси живота на други деца.

Последната воля на момчето ще се докосне до медицинския персонал на болницата толкова много, че те се поклониха в знак уважение.

Малкият герой, Лианг Яой, той бил талантлив и умен ученик от Шенжен, Китай. На 9-годишна възраст момчето е диагностицирано с мозъчен тумор.

Новината, че Лиан има последната фаза на рак, се превърна в истинска трагедия за семейството му. Когато разбра, че няма шанс за възстановяване, момчето попита родителите си дали след смъртта му органите ще бъдат трансплантирани на тези, които се нуждаят от тях.

Всички знаем колко е трудно и тежко, когато се разболее близък, но даряването на органи може да спаси повече от един живот. Лиан Яой не е единственият, който е показал такова благородство. През 2018 г. 24-годишният модел и блогър Нара Алмейда загуби битката срещу рака на стомаха.

Момичето изрази желание органите й да бъдат трансплантирани на други пациенти. Дори след смъртта си актът на Нара продължава да вдъхновява хиляди хора по целия свят.