Костадин Костадинов гони журналисти от пресконференцията си и им се закани с нов закон

Възраждане изпратиха покана за пресконференция, но си тръгнаха от нея, защото не всички медии, които са дошли им допадат.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и още трима негови съмишленици напуснаха скандална пресконференция, която трябваше да дадат в залата на БТА.

Причината е, че Костадинов поиска журналистите на „Дневник“ да напуснат залата.

Той предупреди няколко пъти, че ако това не стане, ще си тръгнат те, което в крайна сметка се случи.

Не желаем да сме в една зала с медия и да ни отразява тази медия, която изкривява общественото съзнание и манипулира, финансирана отвън. Ние сме давали информация и интервюта на чужди медии, защото е нормално и не сме изолационисти. А на такива, които се представят за български, а защитават реално чужди национални интереси – не. Ние не искаме да имаме нищо общо с жълто кафяво отходни канали на американското посолство. Имаме принципи и моля,  представителите на тази медия, ако има такива, а виждам, че има представители на „Дневник“, да напуснат. В противен случай прескоференция няма да има, каза Костадинов.

Впоследствие той влезе в спор с журналистка от „Дневник“ и повтори: Много моля, да напуснете. Не желаем да имаме нищо общо с представители на жълтата преса. Ако не напуснете, няма да има пресконференция, ние спазваме принципите си. Не искам да споря, просто казах нашето мнение и моля то да бъде уважено. Няма да стоим, да гледаме, ще изчакаме още една-две минути. Вие не сте медия, вие сте фалшиви новини, такива, които манипулират и изкривяват съзнанието. При цялото ми уважение към всички останали, няма да направим компромис.

“Подготвили сме законопроект всяка такава медия да се легитимира като чужд агент.”

Той посочи поименно медиите, с които ще се разправи – Капитал, Клуб З, Медиапул, Дневник.

“Медиите на Пеевски са едно и също с медиите на Прокопиев”, посочи той, но не отговори на въпроса защо не е изгонил медиите на Пеевски от пресконференцията.