Масови смени на полицейски шефове в София

На брифинг служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че ще бъдат направени рокади на полицейски шефове в София, предаде репортер на Novini.bg.

Рокадите ще засегнат районните управления в СДВР. Повод за тези рокади бяха извършените многобройни проверки. Хората, които ще сменим, не са осъществявали полицейски “чадър” върху никого, но от гледна точка на ръководството на МВР те не са осъществили достатъчен контрол, не са създали необходимата организация, за да не се стига до случаи като случая “Семерджиев” и случая с катастрофата на Околовръстното и още няколко фрапантни случаи, на които станахме свидетели през последните седмици. След като анализирахме ситуацията, стигнахме до извода, че без да се направят рокади, няма как да обезпечим добрата организация и добрия контрол в тези районни управления, заяви Демерджиев.

Той уточни, че е предложил на директора на СДВР старши комисар Калоян Милтенов да излъчи екип, на който може да разчита и който да осигури такъв начин на управление на полицейските управления, че занапред да не ставаме свидетели ан гореспоменатите случаи.

Очаквайте подробности!