Президентът Радев към ГЕРБ: Не отменяйте търга за газ на служебния кабинет

Президентът поиска от ГЕРБ да не отменят важно решение на служебния кабинет.

Представители на най-голямата парламентарно представена партия в 48-ото Народно събрание ГЕРБ-СДС са на консултации при президента Румен Радев за съставяне на правителство, пише novini.bg.

От ПП се надяват на редовно правителство, но няма да подкрепят мандат на ГЕРБ

„Победата ви на изборите е огромна отговорност, защото страната ни е в тежка политическа и социално-икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство, което може да поеме отговорност”, обясни в началото на срещата държавният глава.

Той поиска от ГЕРБ да му разяснят идеята си за правителство на малцинството. „Съставянето на правителство е важно не само за страната, но и за да се гарантира живота на 48-ото НС, което има да свърши огромен по обем работа, каза Радев“.

Държавният глава пожела разяснение и по внесения от ГЕРБ проект за предоставяне на въоръжение и военна техника за Украйна.

„След няколко избора ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. Това го отдаваме на разбирането на българските граждани, че трябва да приключат експериментите в държавата ни“, заяви от своя страна Десислава Атанасова.

„По темата за бюджета едно от основните предизвикателства ще бъде предстоящата зима и заявката на някои колеги, че този дебат може да се превърне в сватбарско наддаване в контекста на това, че може да има нови избори. Това е тема на сериозен дебат и единствено държавническата позиция на всички сили може да ни изправи пред тези предизвикателства, посочи още тя.

Тя гарантира, че служебното правителство категорично ще получи подкрепата на ГЕРБ за вторите 8 самолета F-16.

Румен Радев предупреди ГЕРБ да не се отменя търга за газ на служебния кабинет.

Снимка: Булфото