Служебното правителство реши да не изпълни закона

Депутат попиля служебния кабинет.

От служебния кабинет са задължени да внесат бюджет за следващата година по закон, но са преценили да не го изпълнят. Това заяви Мартин Димитров от “Демократична България” за “Нова Нюз”.

Той вижда най-много потенциал в съставяне на правителство с третия мандат, ако бъде даден на на ДБ. “Целта ни през 2023 г. е икономиката да расте, а данъците да не се увеличават.

Дефицитът трябва да бъде разумен – около 3%, а не прекомерен. Нужни са и компенсации към конкретни групи в обществото. Това зависи от няколко фактора – невдигане на данъци и приемане на законодателните инициативи по Плана за възстановяване. Няма нужда от актуализация на бюджета, дефицитът е по-нисък от планирания”, коментира депутатът, пише novini.bg.

По думите му ако не се предложи нов бюджет, служебният кабинет ще внесе удължено действия на настоящия. “Паралелно ще се правят опити за съставяне на правителство. Необходимо е да се привлекат и инвеститори, но те търсят максимална степен на сигурност. Такава може да се даде от Шенген и Еврозоната”, отбеляза Димитров, пише dnes.bg.