Димитрина Попова за смъртта на съпруга си подполковник Терзиев: Има отговорно лице, което изобщо не е разследвано

Вдовицата на загиналия при тренировъчен полет подполковник Терзиев написа пост във Фейсбук относно разследването:

Има по-отговорно лице за смъртта на подполковник Валентин Терзиев, което обаче не е разследвано. Това написа в своя Facebook профил съпругата на загиналия пилот Димитрина Попова, пише dunavmost.com.

“Ама, разбира се министър Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оправдан, след като е единствения привлечен обвиняем, а изобщо не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача”, пише Попова. “Има изрична заповед на ръководителя на ВВС, утвърдена от МО, в която е определено лицето за ръководител на стрелбите и това не е полк. Орлов”, твърди още тя. Какво е правил той там, кой го е изпрати и с какви отговорности, пита Попова. “Има и друго, по-отговорно лице в КП, което обаче изобщо не е привлечено в хода на производството”, пише още тя.

“Това, че Методи Орлов ще поеме цялата вина го знам от десетия ден след инцидента”, се казва в поста й. “Интересно е как Военна прокуратура стигна до това решение и нейно ли е”, пише още Попова.

Тя се обърна към военния министър като заяви, че “явно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, след като с такава лекота и с едно изказване обезсмисли съдебната ни система и отново прехвърли вината върху пилота, пренебрегвайки йерархичната подчиненост във ВС при взимане на решения, изпълнението им и последващите отговорности от това”.

След което постави въпрос и към прокуратурата – ще бъдат ли привлечени отговорните лица, или “ще изпрати случая в битието”.

Кадър ВВС