Нинова на срещата с ГЕРБ: Борисов го играе добрия дядо Мраз

Корнелия Нинова атакува лидера на ГЕРБ.

Започна срещата между парламентарните групи на БСП и ГЕРБ-СДС. Разговорите са посветени на бюджета за 2023 г. Преговорите се водят от председателите на двете ПГ – Корнелия Нинова и Десислава Атанасова.

„Времето за бюджетната процедура тече, а още дори няма преговори за съставяне на правителство. Затова ние сме загрижени какво ще се случи догодина с икономиката, с домакинствата и със семействата“, отбеляза в началото на срещата Нинова. „Ние имаме различия с вас, но може би ще намерим допирни точки. Знаем, че ГЕРБ предпочита да се удължи действието на бюджета за 2022. Ние обаче смятаме, че това би означавало замразяване на доходите при увеличаващите се цени. Затова ние искаме да внесем предложения в социалните области“, обясни пред ГЕРБ лидерът на левицата.

„Няма да си играем на популисти, въпреки, че г-н Борисов вече каза, че е готов да приеме предложенията на БСП. Той го играе добрият дядо Мраз, но все пак нека ние да говорим сериозно и професионално какво можем и какво не можем да направим“, допълни тя, пише dariknews.bg.

Подобна среща БСП вече проведе и с „Продължаваме промяната“, като след разговорите и двете партии стигнаха до консенсус по макроикономическите показатели.

ГЕРБ заявиха, че са дошли на срещата водени също от желание за конструктивен диалог. „Благодаря за тона и обещанието, че популизма и политическите послания ще ги оставим за декларациите в пленарната зала. Трябва да взимаме бързи решения. Знаем за срещата ви с ПП, както и че държите за нов държавен бюджет за 2023. Ние постъпваме по идентичен начин както беше миналата година, при все, че тогава имаше избран кабинет с мандата на г-н Петков, в което БСП беше коалиционен партньор“, изтъкна Десислава Атанасова.