Държан ли е Сашко в плен и пуснат след обявената награда – ето как ще се разбере

Искам да изкажа благодарност към доброволците, които са намерили Сашко. Дай Боже да е добре. Цяло чудо е, че е бил открит. Това заяви говорителката на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева пред bTV.

„Заради това прокуратурата ще проверява дали някой не го е държал против волята му и дали не го е пуснал, заради обявената парична награда. Ще бъде назначена медицинска експертиза, която да уточни какви са нараняванията и измръзванията на детето.

Съответните експерти трябва да установят дали 9 дена Сашко е бил без храна, без вода. Всички се радваме на щастливата развръзка, но трябва да стане ясна истината“, уточни Милева.

Междувременно стана ясно, че под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник продължават действията по разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 3, вр. ал. 1 от НК.

Детето е намерено от група доброволци.

По първоначални данни Александър е в задоволително здравословно състояние, контактен е. Транспортиран е за оказване на медицинска помощ и за извършване на изследвания в УМБАЛСМ „Пирогов” в столицата.

Предстои назначаване на експертизи, в т.ч. съдебномедицинска за състоянието на детето, намиращото се 9 дни в неизвестност.

Проверяват се всички версии за изчезването на детето, включително и за отвличане“, уточняват от Окръжна прокуратура – Перник.